Sportcomplex Korfbal Vereniging | Zaandam

Sportcomplex korfbalvereniging

Zaandam

 

Het sportveld van deze korfbalvereniging maakt onderdeel uit van het sportpark aan de rand van het Jagersplas park. De vereniging vond het tijd worden om het verouderde clubhuis te vervangen door nieuwbouw om zo haar leden beter te huisvesten.

De sportvereniging was een samenwerkingsverband aangegaan met een kinderopvang om dit project te ontwikkelen. Deze wilde graag op de locatie een afdeling oprichten om haar klanten in de omgeving te kunnen bedienen.

Voor deze combinatie van functies binnen dit type gebouw werd door Amoksi Architectuur een concept ontwikkeld die dit programma omvat. Binnen het gegeven programma werd gekeken naar onderdelen die door beide instanties afwisselend gebruikt konden worden. Als voorbeeld, de kantine zou door zowel de sportvereniging als de kinderopvang gebruikt kunnen worden. Hierdoor fungeert de kantine als centrale koppeling tussen beide functies.

Concept

De locatie bevindt zich op en punt dat gezien kan worden als de poort van het gehele sportpark. Door ons werd dit gebouw als “land-mark”van de omgeving gezien en behandeld. Stedenbouwkundig is in dit ontwerp de lengte van de korfbalvelden gebruikt om het gebouw te dimensioneren. Hierdoor zijn de sportvelden en het gebouw één geheel.

Het grillige groene karakter van de omgeving heeft ertoe geleid om het materiaal beton in zijn pure vorm te gebruiken. Het gebouw staat hierdoor in contrast met de omgeving, waardoor beiden elkaar versterken.

Facebook
Pinterest
LinkedIn